Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 06:06 - ВМЗ и Дянков
Автор: bimbambum Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво ни става на нас българите ?
 БДЖ,ВМЗ.....Медиите си лаят,кервана си върви.
 Как може военно-машиностроителен завод да е банкрут ?! Пазар ли няма ?! Естествено че става дума за грешки в менеджмънта и в структурата.Там където има пазар,но ти нямаш печалба,просто трябва да промениш това КАК продаваш.Какво ни засипват с хиопсови новини,едно и едно все още си е две.
И какво е нашето решение в ситуацията ?! Продавай,рационализирай.Ама как.Маимуна Тотю(нищо против името ) си е сърбяла дупето,докато е оправлявала цирка,маимуна Сгрую си е бъркала в носа,вместо да помисли и сега имаме маимуна Симо,която казва : "Всичко отиде подяволите,продаваме цирка".И какво като го продадеш? Данъците в България са толкова ниски,че даже завода да тръгне нагоре,България де факто нищо не получава.И да тръгне на горе,да не мислите,че ще назначат сума ти Сопотчани,че Сопот да стане епицентъра на българския икономичен растеж?Вместо това,Дянков произвежда МАСОВА БЕЗРАБОТИЦА,защото колкото повече хора занимава едно предприятие,толкова повече хора нямат после пари да купуват стоки от магазини,да плащат данъци и т.н. И това,което Дянков не казва,но всеки българин усеща,е че ние сме в рецесия.Ако в рецесия държавата се отдръпне от финансови ангажименти,рецесията се задълбочава.И понеже работите в икономиката рядко стават от днес за утре,ще усетиме вълната след няколко години.Дянков е толкова зает да анализира кредитите на ВМЗ Сопот,че е забравил,като финансов министър,избран от народа,да защитава интересите на страната,не на кредиторите(ааа,къде беше работил Дянков преди да стане министър ?) че беше забравил,че освен съкращението на 900 души,друго решение за оздравяването на предприятието нямало.Дянков,ти си там,където си,за да защитаваш,основно интересите на българската икономика,как уволняването на 900 души без социална защита помага на българската икономика?! Как тъй преговори на синдикатите ще доведат до там,че накрая никой нищо да не получи. Ти на коя страна си ? Естествено че имаш власт,да осигуриш една нормално протичаща,неприбързана приватизация, от която всички страни да останат доволни,вместо да казваш на тези,които между другото са те сложили там където си,"няма време,айде подписвайте".И това в една страна,в която приватизацията никога не е протичала добре. И още нещо : държавата щяла да се погрижи да намери работа на уволнените . Ah wirklich ?Имате под рамото още един ВМЗ в сопотски регион? Не? Тогава поне други функциониращи сектори в района,който отчаяно търсят работна ръка в момента?Не? Улично почистване?ДА?Хей ! 
И което е още по-забавно - това е като Дянков да каже - инженер във военна фабрика,тц,за него НЕ плащам.Чистач - опа.
 И още нещо.Това "Няма алтернатива" поведение,като при Дянков,го има само в политиката.В свободната икономика в ситуация като сегашната,шефа просто каза " Направи така че да има,за това ти плащам".И,тук съм съгласна с Дянков,свободният пазар е определено по-ефикасен от държавата.
 
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bimbambum
Категория: Новини
Прочетен: 9094
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031